Bramborová roláda plněná mletým masem a žampióny

Článek tématu Nízkokalorické recepty: Bramborová roláda plněná mletým masem a žampióny

Ingredience:
200 g žampiónů
citrónová šťáva
2 lžíce oleje
1 cibule
500 g mletého masa / hovězí, vepřové/
několik zrnek celého pepře a koriandru
1kg vařených brambor
sůl
1 vejce
3 lžíce solamylu
150g hrubé mouky
2 lžíce jemně nakrájené petrželky, bazalky, yzopu
1 vejce na potření
1 lžíce mletého lněného semínka.
Návod:
Žampióny očistíme, klobouky sloupneme, nakrájíme a zakapeme je citrónovou šťávou. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme žampióny a podusíme je. Přidáme je k mletému masu i se solí, kořením a dobře promícháme. Brambory jemně nastrouháme, osolíme, přidáme vejce, solamyl, prosátou mouku a zpracujeme na těsto, které na utěrce rozválíme, na ně rozetřeme masovou náplň, pomocí utěrky stočíme, přendáme na olejem potřený plech, roládu potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme lněným mletým semínkem a v předehřáté troubě pečeme asi 40 min. Podáváme s čerstvým nastrouhaným zeleninovým salátem.

Autor

Mgr. Alena Mottlová, 12.12.2006

Všechny články tématu Nízkokalorické recepty - Okénko dietologa

© Banding klub ČR, 2005 - 2006
Banding klub
česky deutsch - magenband english - gastric banding