Ingredience:
1 balíček dětských piškotů
krém – 2 lžíce želatiny
2 dl nízkotučného mléka
500 g odtučněného tvarohu
3 lžíce umělého sladidla
asi 400 g borůvek
na zdobení – šlehačku v prášku
mléko.
Postup přípravy:
Dortovou formu vyložíme na dně i po stěnách piškoty. Želatinu namočíme do vlažného mléka a necháme nabobtnat. Odtučněný tvaroh, umělé sladidlo a rozpuštěnou želatinu našleháme do hladkého krému. Na piškoty nalijeme ½ krému a zase pokryjeme piškoty. Do zbývající části krému dáme větší část borůvek a rozmixujeme. Nalijeme na piškoty a dáme do chladničky ztuhnout a uležet. Jednotlivé porce dortu zdobíme na talířku šlehačkou a zbylými borůvkami.
Mgr. Alena Mottlová, 12.12.2006