Bramborový salát s jablkem a okurkou

Článek tématu Nízkokalorické recepty: Bramborový salát s jablkem a okurkou

Ingredience:
1 kg brambor
2 nakyslá jablka
4 nakládané okurky
1 velká cibule
1 svazek petrželky
3 lžíce nízkotučného jogurtu
1 lžíce nízkotučné zakysané smetany
2 lžíce octa
1 lžíce ostré hořčice
sůl
pepř
2 lžíce nálevu z okurek
3 lžíce oleje
1 lžíce kaparů.
Postup přípravy:
Omyté neloupané brambory vaříme do měkka. Oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Okurky a oloupaná jablka nakrájíme na kostičky. Nasekáme cibuli a petržel. Promícháme jablka, okurky, cibuli, brambory a zelenou petrželku. Na zálivku rozmícháme jogurt, zakysanou smetanu, ocet, hořčici, sůl a vydatnou špetku pepře.
Přelijeme zálivkou, přidáme kapary a promícháme.
Přikryté necháme 15 minut při pokojové teplotě rozležet.

Autor

Mgr. Alena Mottlová, 12.12.2006

Všechny články tématu Nízkokalorické recepty - Okénko dietologa

© Banding klub ČR, 2005 - 2006
Banding klub
česky deutsch - magenband english - gastric banding