Krůtí guláš

Článek tématu Nízkokalorické recepty: Krůtí guláš

Ingredience:
500 g krůtích prsou
300 g cibule
500 g čerstvých rajčat
2 čerstvé papriky
trochu oleje (ne olivového)
sladká paprika
trochu soli (nemusí být) a trochu sójové omáčky
Postup přípravy:
Maso očistíme a nakrájíme na kostičky. V míse kostičky zakapeme trochou sójové omáčky, důkladně promícháme a necháme chvíli v chladu odstát. Mezitím nakrájíme cibuli na větší kousky a rajčata na půlkolečka. Cibuli zpěníme ji na rozehřátém oleji. POZOR - neustále míchat, aby se nepřepaloval olej, ani cibule!
Jakmile cibule zesklovatí, přidáme odležené krůtí maso. Krátce, cca 7 min orestujeme. Po orestování zalijeme orestované maso trochou vody a přidáme nakrájená rajčata a sladkou papriku (množství asi jako do klasického guláše). Dusíme asi 20 minut. Poté necháme odvařit přebytečnou vodu.
"Omáčku" vytvoří rozvařená rajčata a cibule. Pokud by se někomu zdálo omáčky málo, je možné přidat trochu neslazeného rajčatového protlaku. Před ukončením vaření je možné podle chuti dosolit (nedoporučuji - v sójové omáčce je dostatek soli). Hotový guláš "ozdobíme" na talíři syrovou paprikou, nakrájenou na tenké plátky a jarní cibulkou. Podáváme s rýží - loupanou nebo neloupanou - dle potřeby a chuťových preferencí...
Počet porcí:
4

Autor

Mgr. Alena Mottlová, 12.12.2006

Všechny články tématu Nízkokalorické recepty - Okénko dietologa

© Banding klub ČR, 2005 - 2006
Banding klub
česky deutsch - magenband english - gastric banding