Špenátové karbanátky

Článek tématu Nízkokalorické recepty: Špenátové karbanátky

Ingredience:
1 kg špenátu
3 uvařené brambory
3 lžíce strouhanky
2 lžíce polohrubé mouky
2 vejce
1 cibule
zelená petrželka
sůl
pepř
4 stroužky česneku
olej na smažení
mouka
vejce a strouhanka na obalení
Postup přípravy:
Omytý špenát nakrájíme, osolíme a bez přidání vody 7-8 minut dusíme. Pak špenát smícháme s nastrouhanými vařenými brambory, strouhankou, moukou, vejci a nastrouhanou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanou zelenou petrželkou, solí a pepřem. Dobře promícháme a ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme v trojobalu. Smažíme dozlatova po obou stranách v rozpáleném oleji. Podáváme s vařenými brambory a rajčatovým nebo mrkvovým salátem.

Autor

Mgr. Alena Mottlová, 12.12.2006

Všechny články tématu Nízkokalorické recepty - Okénko dietologa

© Banding klub ČR, 2005 - 2006
Banding klub
česky deutsch - magenband english - gastric banding