Zapečený lilek s rajčatovou směsí

Článek tématu Nízkokalorické recepty: Zapečený lilek s rajčatovou směsí

Ingredience:
1-2 lilky (dle počtu osob)
1 cibule
2 stroužky česneku
rajčatová omáčka (Panzani Napoletana
Maggi Boloňská) nebo domácí lečo
nastrouhaný eidam
sůl
čerstvé nebo sušené bylinky: saturejka
šalvěj
tymián
olej na smažení
trochu vody nebo netučného vývaru
Postup přípravy:
Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek, pokrájíme ho na kousky a prosolíme, aby se "vypotil" na utěrce nebo ubrousku. Také trochu osolíme vydlabaný lilek. Cibulku pokrájíme a osmahneme na oleji, přidáme na drobno pokrájený česnek a vydlabané kousky lilku. Podlejeme trochou vody a chvíli podusíme, pak přidáme rajčatovou omáčku, posekané bylinky a necháme prohřát. Směsí naplníme půlky lilku a posypeme sýrem. Do pekáčku dáme olej a trochu vody či vývaru a naskládáme lilky. Pečeme asi 30 min. ve středně vyhřáté troubě nebo v remosce.
Příloha brambory nebo celozrnné pečivo.

Autor

Mgr. Alena Mottlová, 12.12.2006

Všechny články tématu Nízkokalorické recepty - Okénko dietologa

© Banding klub ČR, 2005 - 2006
Banding klub
česky deutsch - magenband english - gastric banding